Asigurari CASCO

asigurari-cascoAsigurarea auto facultativa impotriva avariilor accidentale ale autovehiculului sau a furtului acestuia se regaseste la majoritatea societatilor de asigurare sub denumirea generala de Asigurare Casco. Acest tip de polita vine in completarea asigurarii obligatorii de raspundere civila auto dar nu tine loc acesteia.

In cazul asigurari Casco se despagubesc doar pagubele produse autovehiculului asigurat cu conditia ca acesta sa corespunda normelor legale de inscriere in circulatie si apartine persoanei inscrise in polita. Vanzarea sau radierea acesteia determina incetarea politei Casco, cu exceptia radieri de la sfarsitul contractelor de leasing.

Autoturismul este de obicei o investitie de o valoare considerabila pe care nu ne permitem sa o inlocuim fara sa simtim o lipsa in buget. Nu doar autoturismul in sine ci si intretinerea acestuia precum si reparatiile facute in cazul producerii unor daune, sunt de natura sa ne afecteze bugetul in mod serios. Aici intervine o asigurare Casco care promite sa acopere sumele necesare unor reparatii in caz de accident sau chiar furtul acestuia.

Comentariile sunt Ʈnchise.