Asigurari de accidente angajati

Asigurari accidente angajatiAcest tip de polita este destinat persoanelor juridice ce doresc asigurarea angajatilor pentru riscurile de accident si deces. Este vorba de regula de o asigurare colectiva, putand fi incheiata pentru fiecare angajat in parte, pentru toti angajatii dintr-o profesie, pentru toti angajatii indiferent de profesie sau pentru un numar limitat de angajati. Delimitarea pe profesii in cazul acestei polite se face datorita diferentelor de risc al fiecarei meserii in parte.

Polita de asigurare de accident a angajatilor acopera decesul ca urmare a unui accident, invaliditatea permanenta ca urmare a unui accident si in unele cazuri si cheltuielile pentru tratamente medicale, operatii chirurgicale si medicamente.

Se poate include in asigurarea de accidente pentru angajati si riscul de boala profesionala. Bolile profesionale sunt afectiuni produse de exercitarea profesiei intr-un mediu cu factori nocivi, chimici, fizici, biologici sau psihosociali, precum si suprasolicitarea unor sisteme sau aparate ale organismului in cadrul procesului de munca.

Comentariile sunt Ʈnchise.